Login / Register


We would love to discuss your individual needs.


Project Details:

This one-story addition to Holland Hospital was built on top of their existing CCU/Telemetry Unit.  The new In-patient Unit includes a total of 24 all-private patient rooms containing a private toilet room and shower area.  The addition was constructed of cast-in-place concrete and was designed and built to allow for an additional two floors.  This project also involved extending three existing elevators and completely replacing an elevator including enlarging the existing shaft.


Challenges included minimal room for access to the addition or staging of materials and equipment.  Also, the addition area was not only close to a busy traffic route, it was also the main entrance for the hospital.  In addition, the existing lower level under the addition housed the conference center, offices, lab and inpatient pharmacy.  This area needed to be kept in operation continuously.


Delivery Method:

Construction Management


23,400SF Addition and 3,250SF Penthouse


Like what you read? Share this with your friends and family using the icons below.